В списъка се посочва, че бойци на Редут са замесени

...
 В списъка се посочва, че бойци на Редут са замесени
Коментари Харесай

ЕС подготвя санкции срещу ЧВК Редут, чрез която ГРУ вербува наемн...

 

В листата се показва, че бойци на Редут са забъркани в опити за ликвидиране на украинския президент Владимир Зеленски, само че не се прецизира по какъв начин тъкмо.

 

Разследването на активността на ЧВК " Редут " е извършено от публицисти от " Схеми " и " Система ", украинските и рускоезичните проверяващи планове на радио " Свобода ". През октомври те оповестиха, че съветското военно разузнаване употребява фиктивната частна военна компания " Редут ", с цел да вербува наемници за войната в Украйна.

 

Проектът на санкционния лист на Европейски Съюз показва записаната в Москва компания „ Редут-Секюрити “ като организация, виновна за действието на ЧВК „ Редут “. Тя към този момент е в санкционния лист на Съединени американски щати, както и заместник-началникът на Главното ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия (ГРУ) Владимир Алексеев, който съгласно публицисти е основният куратор на системата Редут.

 

Журналистите обаче показват, че Redut Security, макар че е обвързван с избрана група наемници, не дава отговор за всички формирования, които назовават ​​себе си ЧВК Redut и вземат участие във военните дейности в Украйна.

ГРУ под прикритието на ЧВК " Редут " вербува наемници за войната с Украйна. Поне 20 формирования водят война под контрола на военното разузнаване.
преди 2 месеца
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР